Vrlo zanimljiv i jednostavan način pripreme pilećih prsa koja su posve mekana u lagano hrskvom omotaču.
Pileći file narežite na tanje šnicle, bez da ih rastanjujete, lagano ih posolite sa svake strane.
U većoj činiji pomešajte brašno, gustin, crvenu papriku, beli luk, Vegetu, biber, jaje i jogurt, mešajte žicom dok god ne dobijete finu glatku smesu bez grudvica. Piletinu ravnomerno uronite u smesu, pokrijte posudu folijom i ostavite piletinu u hladnjaku najmanje 30 min, što duže odstoji tim bolje.
Nakon što je odstajala, vilicom vadite komade pilećih prsa zajedno sa smesom i uvaljajte u prezlu. U tavi zagrijte ulje, stavljajte panirane komade piletine i pecite sa svake strane oko 5 min. dok ne dobije rumenu boju. Pečeno izvadite na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.
Poslužite uz razne priloge po želji i finu sezonsku salatu.
Ingredients
Directions
Pileći file narežite na tanje šnicle, bez da ih rastanjujete, lagano ih posolite sa svake strane.
U većoj činiji pomešajte brašno, gustin, crvenu papriku, beli luk, Vegetu, biber, jaje i jogurt, mešajte žicom dok god ne dobijete finu glatku smesu bez grudvica. Piletinu ravnomerno uronite u smesu, pokrijte posudu folijom i ostavite piletinu u hladnjaku najmanje 30 min, što duže odstoji tim bolje.
Nakon što je odstajala, vilicom vadite komade pilećih prsa zajedno sa smesom i uvaljajte u prezlu. U tavi zagrijte ulje, stavljajte panirane komade piletine i pecite sa svake strane oko 5 min. dok ne dobije rumenu boju. Pečeno izvadite na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.
Poslužite uz razne priloge po želji i finu sezonsku salatu.