Hrskavo-sočna pohovana pileća prsa

Vrlo zanimljiv i jednostavan način pripreme pilećih prsa koja su posve mekana u lagano hrskvom omotaču.

Yields4 Servings
 500 g pilećeg filea
 80 g brašna
 50 g škrobnog brašna (gustina)
 1 pinch crvene,mljevene paprike
 1 čeno protisnutog belog luka
 1 pinch vegete
 so
 biber
 150 ml jogurta
 1 jaje
 Prezla za paniranje
 ulje za prženje
1

Pileći file narežite na tanje šnicle, bez da ih rastanjujete, lagano ih posolite sa svake strane.

2

U većoj činiji pomešajte brašno, gustin, crvenu papriku, beli luk, Vegetu, biber, jaje i jogurt, mešajte žicom dok god ne dobijete finu glatku smesu bez grudvica. Piletinu ravnomerno uronite u smesu, pokrijte posudu folijom i ostavite piletinu u hladnjaku najmanje 30 min, što duže odstoji tim bolje.

3

Nakon što je odstajala, vilicom vadite komade pilećih prsa zajedno sa smesom i uvaljajte u prezlu. U tavi zagrijte ulje, stavljajte panirane komade piletine i pecite sa svake strane oko 5 min. dok ne dobije rumenu boju. Pečeno izvadite na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.

Poslužite uz razne priloge po želji i finu sezonsku salatu.

Ingredients

 500 g pilećeg filea
 80 g brašna
 50 g škrobnog brašna (gustina)
 1 pinch crvene,mljevene paprike
 1 čeno protisnutog belog luka
 1 pinch vegete
 so
 biber
 150 ml jogurta
 1 jaje
 Prezla za paniranje
 ulje za prženje

Directions

1

Pileći file narežite na tanje šnicle, bez da ih rastanjujete, lagano ih posolite sa svake strane.

2

U većoj činiji pomešajte brašno, gustin, crvenu papriku, beli luk, Vegetu, biber, jaje i jogurt, mešajte žicom dok god ne dobijete finu glatku smesu bez grudvica. Piletinu ravnomerno uronite u smesu, pokrijte posudu folijom i ostavite piletinu u hladnjaku najmanje 30 min, što duže odstoji tim bolje.

3

Nakon što je odstajala, vilicom vadite komade pilećih prsa zajedno sa smesom i uvaljajte u prezlu. U tavi zagrijte ulje, stavljajte panirane komade piletine i pecite sa svake strane oko 5 min. dok ne dobije rumenu boju. Pečeno izvadite na kuhinjski papir da bi se ocedio višak masnoće.

Poslužite uz razne priloge po želji i finu sezonsku salatu.

Hrskavo-sočna pohovana pileća prsa
Ovaj unos je obljavjen u . Bookmark the permalink.