Pile na svežim rezancima

Yields1 Serving
Total Time2 hrs 20 mins
 100 g Glatko brašno
 1 Jaje
 So
 5 Pileta
 Šalota
 1 Beli luk
 1 Šargarepa
 1 Zelena tikvica
 1 Muskatna tikva
 Cikorija
 MAslinovo ulje
1

Umesimo testo i ostavimo ga pola sata da odstoji umotano u foliju. Kad je odstajalo, testo tanko razvijemo i napravimo rezance željene širine. Kuvamo ih 10 minuta u slanoj vodi.

2

Pile stavimo u posudu za pečenje, oko njega rasporedimo šalot, beli luk i šargarepu, pa ga tri sata pečemo u rerni na paru na 75°C. Ako nemate parnu rernu, pile umotajte u foliju i stavite ga u pleh za pečenje u koji ste ulili malo vode, pa ga pecite tri sata na 150°C. Kad je pile pečeno, meso skinemo s kostiju zajedno s kožom i isečemo na trake.

3

Tikvice i muskatnu tikvu isečemo na trake i stavimo ih zajedno s mesom u tiganj i pržimo na maslinovom ulju, dok piletina lepo ne porumeni. Sve zajedno prelijemo sosom koji je nastao tokom pečenja pileta. Dodamo maslac da se sve malo zgusne i ubacimo rezance kuvane al dente.

Cikoriju kratko kuvamo u tiganju s malo vode, a zatim je propržimo na maslinovom ulju i dodamo testenini i piletini.

4

Na tanjir prvo stavimo testeninu s povrćem, na vrh stavimo piletinu isečenu na trake.

Ingredients

 100 g Glatko brašno
 1 Jaje
 So
 5 Pileta
 Šalota
 1 Beli luk
 1 Šargarepa
 1 Zelena tikvica
 1 Muskatna tikva
 Cikorija
 MAslinovo ulje

Directions

1

Umesimo testo i ostavimo ga pola sata da odstoji umotano u foliju. Kad je odstajalo, testo tanko razvijemo i napravimo rezance željene širine. Kuvamo ih 10 minuta u slanoj vodi.

2

Pile stavimo u posudu za pečenje, oko njega rasporedimo šalot, beli luk i šargarepu, pa ga tri sata pečemo u rerni na paru na 75°C. Ako nemate parnu rernu, pile umotajte u foliju i stavite ga u pleh za pečenje u koji ste ulili malo vode, pa ga pecite tri sata na 150°C. Kad je pile pečeno, meso skinemo s kostiju zajedno s kožom i isečemo na trake.

3

Tikvice i muskatnu tikvu isečemo na trake i stavimo ih zajedno s mesom u tiganj i pržimo na maslinovom ulju, dok piletina lepo ne porumeni. Sve zajedno prelijemo sosom koji je nastao tokom pečenja pileta. Dodamo maslac da se sve malo zgusne i ubacimo rezance kuvane al dente.

Cikoriju kratko kuvamo u tiganju s malo vode, a zatim je propržimo na maslinovom ulju i dodamo testenini i piletini.

4

Na tanjir prvo stavimo testeninu s povrćem, na vrh stavimo piletinu isečenu na trake.

Pile na svežim rezancima
Ovaj unos je obljavjen u . Bookmark the permalink.